De laatste berichten van HOVIT gaan over feestjes (heel gezellig) maar er wordt hier door Anne, Suzanne, Niels en Williene ook hard gewerkt. De komende tijd zullen we daar voorbeelden van delen. Vandaag willen we jullie terug in de tijd nemen naar de 1e helft van 2022; een dataconversie bij Mindler.

Meerdere EPD-leveranciers verwijzen naar HOVIT voor EPD-dataconversies en daar zijn we trots op. Ook Mindler, een snelgroeiende aanbieder binnen de online GGZ, werd door haar nieuwe EPD-leverancier Tenzinger (MC EPD) gewezen op het HOVIT conversieplatform, waarmee we ondertussen al voor veel zorgaanbieders een soepele start met het nieuwe EPD hebben mogen verzorgen.

In het voorjaar van 2022 is na twee proefconversies de definitieve conversie volgens planning en naar tevredenheid uitgevoerd. Alle cliëntgegevens en – dossiers zijn succesvol ingelezen.
De EPD – leveranciers verdienen zeker ook een compliment in deze conversie. Er was een goede samenwerking met zowel de oude als de nieuwe EPD-leverancier. Dat hield de snelheid erin! Een nieuw element in deze conversie was het implementeren van het Zorg Prestatie Model (ZPM); de nieuwe bekostiging voor GGZ.

Tijdens het evaluatiemoment gaf Mindler aan zeer tevreden te zijn met de conversie. De behandelaren hebben volledige inzage behouden in de bestaande cliëntendossiers. En ook de 1e ZPM declaraties waren na livegang snel de deur uit. Volgens de controller van Mindler heeft de inzet van HOVIT veel stress bespaard. Dat horen we graag!

In de evaluatie kwam ook naar voren dat de kennis die HOVIT heeft over de EPD’s werd gewaardeerd. Zo kon er meegedacht worden over de gevolgen van keuzes in de conversie zodat enerzijds de gegevens compleet overgaan en anderzijds de werkprocessen zo weinig mogelijk verstoord worden door de overstap naar een nieuw EPD.

We bedanken Mindler voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Samen hebben we gewerkt aan continuïteit van jullie innovatieve zorg.