EPD / ECD SELECTIE

Het is tijd voor een nieuwe stap. U bent zich aan het oriënteren op een nieuw EPD / ECD.  U heeft een begin gemaakt en bent bij ons terecht gekomen. Laat u meenemen in het proces zonder de controle op te geven. U kiest zelf maar dan ondersteund door de kennis van HOVIT!

Reden overstappen

U bent op zoek naar een nieuw EPD (elektronisch patiëntendossier) of ECD (elektronisch cliëntendossier). Dat is niet zomaar. U heeft uw redenen om over te stappen.

 • Het huidige EPD/ECD past niet meer bij uw organisatie
 • Uw medewerkers zijn veel tijd kwijt met de IT
 • Niet genoeg mogelijkheden om uw clienten goed van dienst te kunnen zijn
 • Uw huidige leverancier stopt met doorontwikkelen of met het volgen van de voor u relevante wet- en regelgeving.

Laat zorgverleners zorg verlenen

U weet wat u wilt of juist wat u niet wilt. U vraagt zicht af hoe u kunt weten of het nieuwe pakket echt past bij uw zorginstelling. Zou het veilig en toekomstbestendig zijn? Dit uitzoeken kost u veel tijd. Tijd die afgaat van het werk waar u goed in bent. Zorg verlenen. Met HOVIT als samenwerkingspartner deelt u mee in ruim 12 jaar ervaring op de EPD/ECD-markt van kleine tot grote zorginstelling. U zult begrepen worden.

Wat maakt een pakket passend?

Eén van de eerste gedachten die in u op komt: ‘het moet binnen mijn budget passen’. En daar heeft u helemaal gelijk in. Dat is belangrijk. Naast dat het pakket in uw budget past, speelt er nog meer mee. En dat zijn vragen. Heel veel vragen. Waarom? De antwoorden leiden tot een succesvolle implementatie voor uw instelling.

Vraag en antwoord

‘Ja maar, welke vragen gaan mij gesteld worden?’ Terechte vraag. Voorbeelden van de vragen die wij u zullen stellen zijn:

 • Hoe zien uw werkprocessen er eigenlijk precies uit?
 • Kunt u al uw werkprocessen in het dossier kwijt?
 • Waar gaat u er nu echt op vooruit ten opzichte van uw huidige systeem?
 • Hoe worden uw financieringsstromen ondersteund?
 • Welke managementrapportages heeft u continu nodig en dienen dus automatisch gegenereerd te worden?
 • Kiest u voor een geïntegreerd Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS) of voor een aanvullend, maar volledig gekoppeld, EVS?
 • Voldoet u na implementatie aan de normen op het gebied van informatiebeveiliging, zoals NEN 7510?

In een paar minuten leestijd komen er veel vragen op u af. Van sommige vragen weet u gelijk het antwoord, van anderen niet. Dat geeft niet. Daar kunnen wij u bij helpen. Houd vooral in gedachten dat de antwoorden leiden tot een succesvolle implementatie van uw nieuwe EPD /ECD.

Samenwerking

Dit proces levert soms kritische vragen op en dat zal tijd en energie van uw vragen. Tegelijkertijd gaat dit proces u naar het juiste EPD/ECD leiden. En dat gaat uw tijd, energie, en blije werknemers opleveren. U staat er in dit traject niet alleen voor. Wij begeleiden het hele traject voor u of wij adviseren als vraagbaak op de achtergrond over uw selectietraject.

Contact

Vragen stellen is voor HOVIT niet vreemd, vragen beantwoorden ook niet. Stel uw vragen en laat u daardoor niet weerhouden om vrijblijvend contact op te nemen. Vanuit zijn ervaring heeft HOVIT snel een beeld bij uw vraagstuk.

Gerelateerde diensten

Software consultancy

Software. Uw organisatie kan niet zonder. Want zonder software geen dagelijkse gang van zaken. Wij helpen u in deze dagelijkse gang van zaken graag verder.

IT projectmanagement

Duidelijke communicatie en partijen verbinden. Dat verstaan wij onder IT-projectmanagement. Ziet u hier graag verbetering in? Lees dan zeker verder.

Data conversie

Wij hebben  de middelen voor u in huis om alle gegevens te verhuizen. Ja, alle gegevens! Op naar een succesvolle overstap.

Neem vrijblijvend contact op.

Keyserswey 101, 2201 CX NOORDWIJK