Sinds klein af aan was Niels al geïnteresseerd in de wereld van computers. Niels vertelt daarover: ‘Ik vond het heel leuk om toentertijd te rommelen met mijn telefoontje en de laptop van mijn ouders. Steeds vaker werd ik gevraagd voor grotere problemen, in plaats van mijn oom die ook in de ICT werkt. Ik vind het leuk om problemen voor anderen op te lossen omdat mensen er vaak erg blij mee zijn. Ook vind ik het stukje helpen en uitleggen leuk zodat ze inzicht krijgen in het probleem en het de volgende keer zelf kunnen oplossen.’

Uit nieuwsgierigheid is Niels begonnen met het bouwen van eigen websites, omdat hij het interessant vindt om de taal en de data die daarachter zit te snappen. Met die ervaring in zijn rugzak is Niels zijn vervolgopleiding gestart. Voor de zomervakantie kreeg Niels te horen dat hij geslaagd is voor zijn opleiding Software Developer en deze week was daar het moment dat Niels zijn diploma eindelijk in handen kreeg.

Nu aan het werk bij HOVIT waar Niels zich al volop bezighoudt met het meebouwen in verschillende dataconversie-projecten. Voor Niels zeker geen straf want deze werkzaamheden sluiten mooi aan bij zijn interesse in verschillende programmeertalen en het werken met SQL. En niet alleen deze interesses sluiten aan bij HOVIT; zijn ouders vonden hem altijd al iemand voor de zorg omdat ze vinden dat Niels erg sociaal en behulpzaam is. De Zorg en ICT is hem op het lijf geschreven!

En daar sluiten wij als collega’s helemaal bij aan. Naast sociaal en behulpzaam is Niels ook een hardwerkende en leergierige collega. Geen dag is saai met hem en Niels levert goed werk.

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken” aldus Niels. That’s the spirit! Welkom bij team HOVIT Niels!